vineri, 22 martie 2013

CE FACI CAND "SE TERMINA TREND-UL"?

Cateodata e dificil pentru un trader sa stabileasca trendul mai ales in perioade de consolidare.

Atunci putem tranzactiona breakouts de sabloane de triunghiuri. In imaginea de mai jos am gasit un astfel de sablon (Triangle pattern) in GBPJPY in interval de 4 ore.

Precum se vede, rezistenta se micsoreaza si suportul creste, formand un triunghi.

Odata ce am identificat triunghiul, putem trece mai departe cu strategia de breakout.


















Cum nu stim in ce directie pretul va rupe rezistenta sua suportul, putem pune 2 ordine in asteptare (pending orders). Daca platforma ta accepta ordine OCO ( One Cancel the Other) ai noroc, deoarece can unul se activeaza, celalalt ordin este sters automat. Daca nu, va trebui sa anulezi celalalt manual.

Deci, folosind un ordin OCO, daca se produce ruptura in sus, se initializeaza ordinul de cumparare, iar ordinul de vanzare se sterge automat. Invers, daca rupe suportul in jos, se initiaza ordinul de vanzare iar ordinul de cumparare este anulat automat.

Un lucru foarte important, cand setam ordinele in asteptare, sfatul meu este sa setati un Stop Loss initial.In scenariul triunghiului, o optiune ar fi la jumatatea drumului dintre Cumpara si Vinde. (vezi figura de mai jos).


Cat despre Take profit, majoritatea traderilor profesionisti aleg o rata de risc:castig de 1:2 sau mai bine (1:3). Adica se incearca sa se castige cel putin dublu de cat risti. De ex. risti 100$ , incearca sa castigi 200). Alt mod ar fi sa masori piciorul triunghiului (bara roz), vezi cate pipuri are, si setezi numarul ala de pipuri ca si Profit target.

Daca ti-a placut, nu uita sa imparti cu cei ce ar putea fi interesati, folosing butoanele Goole +1, facebook, twitter.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu